Za dve nedelje konkurs za subvencije mladim poljoprivrednicima

“U naredne dve nedelje očekujem da se raspiše konkurs za finansiranje podrške mladim poljoprivrednicima, prvi ovakve prirode u Ministarstvu”, izjavio je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović. Na konkurs moći će da se prijave svi mladi ljudi, dakle do 40 godina starosti koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Uz redovne uslove koji važe za sve korisnike subvencija, biće potrebno i da popune obrazac koji je vrlo jednostavan i gde će, između ostalog, ukratko opisati svoj plan za koji traže finansijsku podršku, ističe ministar i dodaje da ukoliko se odobre sredstva, mladi poljoprivrednici će moći unapred da dobiju do 75% predviđenih sredstava za ulaganje ili maksimalno 1.200.000 dinara po korisniku.

“Želim da naglasim i da će u slučaju da je nosilac gazdinstva pripadnica lepšeg pola, na samom konkursu imati i određenu bodovnu prednost. Na taj način želimo da posebno podržimo ostanak mladih žena na selu, jer smo svesni da bez žene nema jakog domaćinstva, niti jakog sela, rekao je Nedimović.

Izvor: Agropress