IPARD za početnike – Kako finansirati razvoj svog AGRO BIZNISA evropskim parama!

Projekat RAZVOJ MALOG I SREDNJEG AGRO PREDUZETNIŠTVA U OPŠTINAMA ISTOČNE SRBIJE koji finansira Bugarska vlada a sprovodi ACDE – Agencija za konsalting i preduzetništvo, pored promocije agro preduzetništva pod nazivom NOVO LICE AGRO BIZNICA ISTOČNE SRBIJE treba da i informiše vlasnike poljoprivrednih gazdinstava, mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom , otkupom, preradom, skladištenjem, distribucijom i izvozom poljoprivrednih proizvoda, etno i eko turizmom, direktore zadruga i agro udruženja o procedurama kako da konkurišu za bespovratna sredstva iz IPARD II programa EU za investiranje u svoj agro biznis.

Za tu priliku u martu mesecu  2017. godine za agro preduzetnike organizovaće se besplatni jednodnevni seminari u Boru,  Majdanpeku, Boljevcu, Sokobanji, Zaječaru, Kladovu, Negotinu, Knjaževcu, Aleksincu i Svrljigu pod nazivom IPARD za početnike - kako finansirati svoj AGRO BIZNIS evropskim parama.

Šta je IPARD II program EU?

Evropska komisija je usvojila Program EU za ruralni razvoj Srbije pod nazivom IPARD II, dana 20. januara 2015. godine, čime je stvorena osnova za podršku EU poljoprivrednom sektoru u Srbiji u vrednosti od 175 miliona evra u narednih šest godina.

Novac će biti na raspolaganju srpskim poljoprivrednicima u vidu grantova (bespovratnih sredstava) za sufinansiranje proizvodnje i prerade.

Glavni ciljevi Programa su unapređenje bezbednosti hrane u Srbiji i konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje i prerade, kao i pomoć tom sektoru da se postepeno uskladi sa standardima EU.

Bespovratna finansijska sredstva u vrednosti od 15.000 do 500.000 evra mogu da dobiju poljoprivredna gazdinstva, mikro, mala i srednja preduzeća i zadruge koje se bave proizvodnjom i preradom mleka, mesa, voća, povrća i žitarica, kao i etno i eko seoskim turizmom.

Projektni tim poziva sve zainteresovane agro preduzetnike iz Mikro regiona Istočne Srbije da se ispunjavanjem elektronskog upitnika prijave i obezbede učešće na besplatan jednodnevni seminar pod nazivom IPARD za početnike – Kako finansirati razvoj svog AGRO BIZNISA evropskim parama!

Kliknite OVDE, ispunite upitnik i prijavite se na seminar